Най-големият в България оператор на публични зарядни станции Eldrive пусна в

...
Най-големият в България оператор на публични зарядни станции Eldrive пусна в
Коментари Харесай

Eldrive изгради още два хъба за супербързо зареждане на електромобили

Най-големият в България оператор на обществени зарядни станции Eldrive пусна в употреба още два хъба за супер скоростно зареждане на електрически автомобили. Те са част от тактиката на компанията, която цели да развива електромобилността в страната, само че и зарядната инфраструктура по съществени пътни артерии. Фирмата приготвя и стартирането на още един хъб през идващите седмици. 

Активни и отворени за консуматори са хъбовете, намиращи се на паркинга в търговски център The Mall в София и ритейл парк „ Виа Парк Север “ до автомагистрала „ Тракия “ в Пловдив. Хъбът на паркинга на комерсиалния център в София разполага с 20 конектора с мощ сред 22 kW и 180 kW, което го трансформира в най-големия заряден хъб в страната въобще, като 10 конектора разрешават супер бързо зареждане.

Предстои да бъде пуснат в употреба и още един хъб – във винарска маза „ Дамяница “ до автомагистрала „ Струма “. От компанията оповестяват, че и на трите нови местоположения са конфигурирани супер бързи зарядни станции с мощ от 120 kW до 180 kW.

Гордеем се с развиването на мрежата на Eldrive в България и се радваме, че можем да стартираме идващия стадий в нейното развиване – построяването на зарядни хъбове, на които бързо и комфортно могат да зареждат голям брой коли по едно и също време “, разяснява Димо Колчев, изпълнителен шеф на Eldrive за България.

Хъбовете са оборудвани с сред четири и пет суперчарджъри от последно потомство на ABB с по два конектора всяка. Това прави допустимо едновременното зареждане на минимум 8 автомобила на всяка от локациите. Всички конфигурирани суперчарджъри на ABB разрешават зареждане с оптималната мощ и на коли с 400V архитектура на батериите, с което се отстранява лимитиращия фактор за оптимално бързо зареждане пред множеството от всеобщите модели.

Съвместният ни фокус върху построяването на бързо-зарядни хъбове за зареждане на електрически автомобили ще продължи в осъществяване на една от главните задачи на ABB E-Mobility – да изградим бъдеще на по-интелигентна и надеждна подвижност без излъчвания, налична за всеки и на всички места “, разяснява Ангел Димитров, началник направление зарядна инфраструктура в АББ България.



Eldrive е съзадена през 2015 година в България и е най-големият оператор на зарядна инфраструктура в района с най-голямата обществена зарядна мрежа с над 500 конфигурирани зарядни точки. През 2017г. Eldrive и Shell България подписаха стратегическо партньорство. В резултат, Eldrive конфигурира 15 бързозарядни станции на основни местоположения на Shell по главните автомагистрали в България.

През 2020 г.  Eldrive започва активност в Румъния и стартира дълготрайно партньорство с OMV в България и Румъния. Партньорството планува инсталирането на над 30 бързозарядни станции и в двете страни. През 2021 година Eldrive продължи пазарната си агресия и разширението на мрежата си, като надвиши 500 конфигурирани зарядни точки. В началото на 2022 година компанията навлезе и на трети европейски пазар – Литва.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбъдеще на електрическите автомобили зареждане на електрически автомобили бързозарядни станции електрически зарядни станции Eldrive ПоследниНай-четениКомпании 36 Eldrive построи още два хъба за супербързо зареждане на електрически автомобили Крипто 2372 Милиардерът, който желае да избави „ полудялата “ криптоиндустрия Накратко 744 Вечерни вести: Коледна добавка към пенсиите; Крачка по-близо до Организацията за икономическо сътрудничество и раз, само че под въпрос за Шенген Градоустройство 1608 Програмата за саниране на жилищни здания започва до две седмици Любопитно 10106 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Индустрии 8796 Производителите на електрически автомобили горят пари с огромна скорост Политика 8634 И Швеция блокира България за Шенген Пазари 6668 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Всички новини16:06 Компании 36 „ Мистър и Мисис Икономика “ 2022 в фотоси
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР